Nézzük meg, milyen hatásai vannak a koreai arcápoló kozmetikumoknak

Nyugati vs. koreai arcápoló kozmetikum

Mint minden nő, én is szeretek vásárolni, és ápolni az arcomat 🙂 Ez utóbbira mindig is kiemelt figyelmet fordítottam, hiszen az arcunk az, amit mások először látnak rajtunk. 

Az ápolt arc vonzó, ha pedig vonzó vagy, sokkal magabiztosabb is leszel. Ezt én is első kézből tapasztaltam meg, hiszen tini koromban nekem is meg kellett küzdenem a pattanásokkal és a zsíros bőrrel. 

Ekkor még visszahúzódóbb típus voltam. Azonban, amióta jobban odafigyelek az arcápolásra, és az egészségemre, sokkal energikusabb és magabiztosabb is vagyok. 

 

A koreai arcápoló rutin része az arcápoló olaj is

Arcápoló krémek garmadája

Persze én sem egyből találtam rá az ideális krémre

Rengeteg arcápoló kozmetikumokat kipróbáltam előtte – a legmárkásabbakat is. Persze mondanom sem kell, hogy általában a nyugati kozmetikumok kerültek a kezembe, hiszen ezzel vannak tele a hiperek polcai, és ezzel van tele az internet.

Azonban, még évekkel ezelőtt, az utazásaim során, megismerkedtem egy koreai hölggyel,  akinek legyűgözött a szépsége és a bőre ápoltsága. Hát még az, amikor megtudtam, hogy  15 évvel idősebb, mint hittem! 🙂

Persze egyből lelkes lettem, és rengeteget kérdeztem tőle. A beszélgetések során lassan beavatott az életvitelébe és az arcápolása rejtelmeibe. Ettől fogva még jobban beleástam magam a témába, és kutatni kezdtem, hogyan is ápolják bőrüket a koreai nők. 

Egy kis mini-kutatást (vagy inkább összehasonlítást) osztok meg most veled is.

 

Mitől olyan szépek a koreai nők?

Kutatás: így élnek a koreai nők – és így ápolják az arcukat

Dél Korea ötször sűrűbben lakott hazánknál, így egyértelmű, hogy nagyobb a levegő szennyezettsége. Sokkal több a por és a szmog, ezek a tényezők pedig mind-mind hozzájárulnak a bőr idő előtti öregedéséhez. 

Az országban  magasabb a napos órák száma, ezért például a koreai nők sokkal nagyobb hangsúlyt is fektetnek a fényvédelemre. 

Hazánkban az emberek többsége napbarnította bőrre vágyik. Sokan rendszeresen látogatják a szoláriumokat, és hogy elérjék az áhított bronzbarna bőrt, a napozás során sem használnak fényvédőket. 

Ezzel szemben Dél-Koreában a világos bőr számít az ideálnak, ezért beépítették a bőrápolási rutinjukba a fényvédők használatát is.

Az étkezési szokások szintén teljesen mások, mint nálunk itthon, Nyugat-Európában. Sokkal több erjesztett élelmiszert fogyasztanak, amiben jótékony probiotikumok találhatóak. Ezek hozzájárulnak a bélrendszer egészségéhez is. 

Ezenkívül rendszeresen esznek tengeri hínárt is, kollagénban gazdag csontleveseket, emellett rengeteg zöldséget és gyümölcsöt. 

A hínár többek között méregtelenít, javítja az emésztést, és szabályozza a hormonokat, ráadásul remek antioxidáns, ami gátolja a szabadgyökök kialakulását. Ezek a szabadgyökök felelősek többek között a rákos sejtek kialakulásáért, és a bőr korai öregedéséért is.

Ezenkívül a hínár B-vitaminokban gazdag, amik hozzájárulnak a bőr egészségéhez, és csökkentik a szervezetben lévő gyulladást. 

A kollagénről pedig talán már te is hallottál, hiszen a kozmetikai termékek egyik alapeleme. Azt már kevesebben tudják, hogy elfogyasztva még jobban hasznosul a szervezetben. A kollagén hozzájárul a bőr feszességéhez, és feltölti az apróbb ráncokat. 

Ezenkívül a koreai nők cukros üdítők helyett gyógyteákat isznak. A túlzott cukorfogyasztás gyulladást okozhat a szervezetben, amire a bőröd is reagál: pattanásokhoz, ekcémához és száraz bőrhöz vezethet.

Ebből is jól látszik, hogy a dél-koreai nők mennyire egészségtudatosak, így természetes módon a bőrük is gyönyörű. És ne feledkezzünk meg a speciális arcmasszázs technikájukról sem, amit naponta alkalmaznak

A dél-koreai nők szépsége a dél koreai kozmetikumoknak köszönhető

A koreai kozmetikumok nincsenek úgy kategorizálva, mint itthon. Épp ezért legtöbbször hiába keresünk a “zsíros bőrre” vagy az  “50+ éjszakai krém” jelzőket a termékeken. Sokkal fontosabb tisztában lenni a kozmetikai összetevők (ingredients) céljaival és hatásaival.

Náluk sokkal inkább a megelőzésen van a hangsúly, míg nyugaton a kezelésen. Amit általában hiányolok az itthoni drogériák polcairól, azok  az arcápolási rutin kellékek, amiket akkor is használhatok, ha nem egy specifikus bőrproblémát akarok éppen kezelni. 

Dél-Koreában a vásárlók elsődleges célja az egészséges bőr elérése és fenntartása, valamint a természetes védekező funkció megerősítése. Ezeket az eredményeket érheted el te is, ha koreai kozmetikumokat használsz.

A kelet-ázsiai országban szabályozva van a maximális szalicilsav százalék a kozmetikumokban, mert túl irritáló lehet a bőrnek, míg itthon nincs erre vonatkozó törvény. Így annyi szalicilsav lehet egy üvegcsében, amennyit nem szégyellnek.  

Amit Dél-Koreában ehelyett használnak, és sokkal bőr barátabb is, a Betain-szalicilát és a fűzfakéreg-kivonat

Számukra ugyanis fontos, hogy megbízható, irritációmentes, és hosszú távú hatást érjenek el. Mondanom sem kell, hogy engem egy ideje már meggyőztek.

 

Amennyiben te is szívesen megnéznéd ezeket a termékeket, kattints ide, amennyiben pedig bármilyen kérdésed merülne fel, vagy kozmetikumot szeretnél vásárolni, vedd fel velem a kapcsolatot.

 

Hamarosan jelentkezem újabb bejegyzéssel, addig is a blog fül alatt további érdekes tartalmakat olvashatsz.